SPECIALISATIES

De podotherapeuten van voetcentrum de Meierij
zijn gespecialiseerd en ervaren in sport podotherapie,
oncologie podotherapie, kinderpodotherapie
en nagelchirurgie

De specialisaties
van Voetcentrum de Meierij

Bij Voetcentrum de Meierij werken meerdere podotherapeuten, medisch pedicures en een reflexzonetherapeut welke verschillende specialisaties hebben.ONCOLOGIE PODOTHERAPIE


Voetcentrum De Meierij biedt zorg aan mensen met oncologische aandoeningen.

Podotherapie kan een rol spelen in de ondersteunende zorg voor kankerpatiënten, omdat kanker en de bijbehorende behandelingen vaak verschillende voetproblemen kunnen veroorzaken.

Mensen die chemotherapie ondergaan, kunnen bijvoorbeeld last krijgen van neuropathie, een aandoening die zenuwbeschadiging veroorzaakt en gevoelloosheid, tintelingen of pijn in de voeten kan veroorzaken. Podotherapeuten kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ongemak, het beheren van wondjes en het verbeteren van de algehele voetgezondheid voor mensen die deze bijwerkingen ervaren.

Daarnaast kunnen mensen met kanker ook andere voetproblemen hebben, zoals veranderingen in de huid en nagels, lymfoedeem (vochtophoping), vermoeidheid of problemen met lopen en balans. Een podotherapeut met ervaring in oncologie kan helpen bij het evalueren van de voetgezondheid, het bieden van gepaste behandelingen en het geven van advies over schoeisel en mobiliteitshulpmiddelen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Oncologiezorgnetwerk

Voetcentrum De Meierij is aangesloten bij oncologiezorgnetwerk de Meierij, hierdoor is er een nauwe samenwerking tussen beide organisaties om de zorg voor mensen met kanker te optimaliseren. Door samen te werken in een oncologiezorgnetwerk kunnen podotherapeuten bijvoorbeeld gemakkelijker toegang hebben tot relevante medische gegevens en kunnen ze hun behandelplannen afstemmen op de specifieke behoeften en behandelingen van kankerpatiënten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact op te nemen met zowel Voetcentrum De Meierij als het genoemde oncologiezorgnetwerk om meer informatie te verkrijgen over hun samenwerking en de diensten die zij aanbieden. Zij kunnen je voorzien van specifieke details over hoe zij gezamenlijk zorgen voor mensen met kanker en welke voordelen dit kan bieden in termen van geïntegreerde zorg. Tevens kunnen ze u meer inzicht geven in hoe ze podotherapie integreren in de zorg voor mensen met kanker en welke behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn.


SPORT PODOTHERAPIE


De sportpodotherapeuten van Voetcentrum de Meierij behandelen sporters die klachten hebben aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug of die advies wensen op het gebied van de sport die de cliënt uitvoert. De sportpodotherapeut behandelt niet alleen voetklachten, maar bekijkt de hele bewegingsketen en zoekt naar de oorzaak van de voetklacht.


Acute- of aanhoudende sportblessures

Sporten gaat helaas ook regelmatig gepaard met acute- of aanhoudende sportblessures. Gelukkig is daar het sportspreekuur van podotherapie de Meierij in samenwerking met fysiotherapie de Meierij. Hier kun je elke maandag terecht met (acute)sportblessures. Door middel van een kort consult wordt de blessure in kaart gebracht en waar mogelijk direct een behandeling toegepast. Wanneer blijkt dat er een aanvullende behandeling/onderzoek zinvol is kan dit in overleg met de therapeut afgestemd worden.


Sportspreekuur

Heeft u voetklachten bij het sporten of wilt u dit voorkomen? Loop eens binnen bij Voetcentrum de Meierij op ons sportspreekuur op maandag tussen 18:00 en 19:00 uur op onze vestiging gezondheidscentrum de Meierij, Borchmolendijk 1 in Sint-Oedenrode.Podotherapie bij kinderen


Hoort u uw kind klagen over pijn in de voeten of benen? Valt uw kind vaker dan andere kinderen? Is uw kind motorisch trager? Of slijten de schoenen sneller dan normaal? Een bezoek aan de kinderpodotherapeut is dan aan te raden.

Kinderpodotherapie is een specialisatie binnen de podotherapie die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van voetproblemen bij kinderen. Podotherapeuten die gespecialiseerd zijn in kinderpodotherapie hebben extra kennis en ervaring op het gebied van de groei en ontwikkeling van kindervoeten.

Voetcentrum de Meierij is een podotherapiepraktijk die gespecialiseerd is in voet- en houdingsproblemen. Ze bieden daarnaast ook kinderpodotherapie aan als onderdeel van hun diensten. Tevens zijn ze verbonden met Kindcentrum de Boomhut, dit betekend dat ze samenwerken met andere professionals, zoals kinderfysiotherapeuten, kinderspeltherapie, kinderlogopedie, jeugd en praktijk, kinderdiëtiek en oefen en slaaptherapie. Deze multidisciplinaire aanpak kan gunstig zijn, omdat het zorgt voor een uitgebreidere en geïntegreerde zorgervaring voor kinderen met complexe behoeften.

Kinderpodotherapie kan helpen bij verschillende voetproblemen bij kinderen, zoals platvoeten, hielpijn, in-toeing of out-toeing (afwijkende stand van de voeten), en klachten veroorzaakt door groeipijnen.


Onderzoek

De kinderpodotherapeut van Voetcentrum de Meierij zal een uitgebreid onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de voetproblemen te achterhalen. Vervolgens kunnen ze verschillende behandelmethoden toepassen, zoals het voorschrijven van steunzolen, het geven van advies over schoeisel, oefeningen en mobilisatietechnieken, om de klachten te verminderen en de voetfunctie te verbeteren.

Hoe eerder u begint met het corrigeren van de voeten en benen van uw kind, hoe meer effect het heeft op latere leeftijd. Daarnaast is het belangrijk om goede schoenen te kopen voor uw kind. Kinderschoenen moeten de juiste pasvorm hebben en geschikt zijn voor de voeten. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de groei van kindervoeten. Vooral op jonge leeftijd kunnen de voetjes soms wel een aantal maten in een half jaar groeien. De spieren van de voet kunnen deze groei niet altijd helemaal bijhouden.


Vragen of meer informatie

Mochten er specifieke vragen zijn over kinderpodotherapie bij Voetcentrum de Meierij, dan raden wij u aan om rechtstreeks contact met hen op te nemen. Ze kunnen u meer gedetailleerde informatie geven over hun diensten, behandelmethoden en tarieven.


Nagelchirurgie


Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in de huid van de teen, wat pijn, ontsteking en soms infectie kan veroorzaken. In sommige gevallen voert een podotherapeut een kleine chirurgische ingreep uit om de nagel te corrigeren en de pijn te verlichten.

In de praktijk bij Voetcentrum de Meierij zien we vaak mensen die eerder aan een ingegroeide nagel geholpen zijn en waarbij het probleem is teruggekeerd is. Door de methode die wij hanteren en de tijd die we nemen voor een ingreep, zijn de resultaten zeer goed te noemen en zien we weinig terug keerde klachten. De behandeling wordt uitgevoerd op verwijzing van een arts.


Behandeling

Als een ingegroeide teennagel niet meer te behandelen is door middel van voetbehandelingen en nagelbeugels wordt deze kleine ingreep uitgevoerd.

Voorafgaand aan de ingreep zal de podotherapeut de teennagel en het omliggende gebied beoordelen om de ernst van de situatie te bepalen. Als een kleine chirurgische ingreep noodzakelijk is, zal de podotherapeut de teennagel plaatselijk verdoven voordat zij de ingreep uitvoert. De verdoving wordt meestal toegediend met behulp van een injectie in de teen.

De verdoving zorgt ervoor dat het gebied rondom de teennagel gevoelloos wordt, zodat je tijdens de ingreep geen pijn voelt. Het kan een licht ongemakkelijk gevoel geven wanneer de injectie wordt toegediend, maar dit duurt meestal maar even.

Zodra de verdoving is ingewerkt en het gebied gevoelloos is, zal de podotherapeut de ingreep uitvoeren. Dit bestaat uit het verwijderen van een deel van de nagel of het corrigeren van de nagelgroei, afhankelijk van de situatie. Na de ingreep brengt de podotherapeut een verband of een speciaal verband aan om de teen te beschermen.


Herstelproces

Het herstelproces na de ingreep varieert, maar over het algemeen kun je verwachten dat de teen enige tijd gevoelig is. De podotherapeut van Voetcentrum de Meierij geeft je instructies over het verzorgen van de teen en het voorkomen van complicaties, zoals infectie.


Locaties Voetcentrum De Meierij


Sint Oedenrode


Borchmolendijk 1
5492 AJ
Sint Oedenrode
Sint Oedenrode


Neulstraat 37
5492 DC
Sint Oedenrode


Son en Breugel


Van Gentlaan 12a
5694 SC
Son en Breugel
​Berghem


Molenweg 2b
5351 EV
Berghem


​Schijndel


Bunderstraat 22
5481 KD
Schijndel
AFSPRAAK MAKEN?


Neem voor een afspraak contact op met Voetcentrum de Meierij op telefoonnummer (0413) 470058, via whatsapp 06 20146149 of via e‑mail


ONLINE AFSPRAAK MAKEN