BERGHEM


Bezoekadres Gezondheidscentrum Berghem

Locatie Berghem van Voetcentrum de Meierij is gevestigd op de Molenweg 2b. De praktijk bevindt zich in het gezondheidscentrum op de begane grond bij de fysiotherapie. U kunt hier plaatsnemen in de wachtkamer welke ook voor de fysiotherapie wordt gebruikt. Op de locatie Berghem wordt u geholpen door Thomas Smits of Linda Corsten.

Thomas Smits


Linda Corsten


Gezondheidscentrum Berghem

Gezondheidscentrum Berghem huisvest sinds november 2013 bijna alle eerstelijns zorgverleners die Berghem te bieden heeft. Op de begane grond vindt u de apotheek, de podotherapeut en de fysiotherapiepraktijk. Op de eerste verdieping is de huisartsenpraktijk en de verloskundigenpraktijk gevestigd. Op de tweede verdieping vindt u de tandartsenpraktijk, de psychologe, maatschappelijk werk, thuiszorg, huidtherapeute, medisch pedicure en logopediste.
We kennen elkaar en houden de lijntjes kort, waardoor we voor u de best mogelijke zorg op één locatie mogelijk maken.
Meer informatie vindt u op www.gezondheidscentrumberghem.nl


Podotherapie

Voetcentrum de Meierij is dé praktijk voor podotherapie in Berghem en omgeving. Specialist bij voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Een podotherapeut behandelt cliënten met voetklachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten, zoals klachten aan de knie, heup of lage rugklachten. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan: standsafwijkingen, klachten door overbelasting sportblessures, voetproblemen bij kinderen, nagelproblematiek, afwijking van tenen, huidaandoeningen (likdoorns en eelt), voetklachten bij Diabetes Mellitus en reuma en wondbehandelingen.


Pedicure

De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij zijn specialisten op het gebied van voetzorg en zijn opgeleid om verschillende voetproblemen te behandelen. Ze zijn opgeleid om complexere aandoeningen aan de voeten te kunnen behandelen. Dit kan variëren van eeltvorming en likdoorns tot ingegroeide teennagels, schimmelnagels en andere voetgerelateerde problemen.
De uitgebreide pedicurezorg van Voetcentrum de Meierij wordt verstrekt door een team van gediplomeerde medisch pedicures, verspreid over verschillende locaties in Sint-Oedenrode, Schijndel en Son en Breugel. De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij werken nauw samen met de podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers om zelfs de meest complexe pedicure problemen de best mogelijke zorg te geven.
De pedicure kan een aanvulling zijn op de podotherapeutische verzorging, of andersom. De vaardigheden van de pedicure bieden ondersteuning aan de podotherapeutische behandeling. In specifieke gevallen kan de podotherapeut een doorlopende behandeling bij een pedicure adviseren, waardoor de cliënt minder vaak bij de podotherapeut op spreekuur hoeft te komen. Anderzijds kan het voor de pedicure mogelijk zijn hun cliënt door te verwijzingen naar een podotherapeut wanneer klachten niet verdwijnen of er complicaties ontstaan.


Voetcentrum de Meierij is een praktijk met meerdere vestigingen in Brabant. In onze praktijken werken meerdere podotherapeuten, welke verschillende specialisaties hebben. We werken vanuit onze praktijken in Berghem,Sint-Oedenrode Gezondheidscentrum, Sint Oedenrode Odendael, Son en Breugel en Schijndel. Met meerdere locaties van een praktijk voor podotherapie in de regio tussen Eindhoven en ‘s Hertogenbosch staat een vakkundig team voor u klaar om u te helpen.
Op de hoogte blijven? Volg Voetcentrum de Meierij op Facebook.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Er zijn in Nederland zo’n 1.000 podotherapeuten, welke bijna allen verenigd zijn in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren. De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren.