SCHIJNDEL


Bezoekadres Schijndel, Fysiotherapie de Meierij

Locatie Schijndel van Voetcentrum de Meierij is gevestigd op de Bunderstraat 22 in Schijndel. De praktijkruimte bevindt zich op de begane grond in het gebouw van de fysiotherapie. De ingang van het gebouw bevindt zich aan de rechter zijde van dierenartspraktijk de Meierij. U kunt hier plaatsnemen in de wachtkamer bij binnenkomst welke ook wordt gebruikt voor de fysiotherapie. Op de locatie Schijndel wordt u geholpen door Linda Corsten, Thomas Smits, Elles van der Heijden of Loes Hulsen.
Vanuit Schoenexperts is er een samenwerking met orthopedisch schoentechnicus, Gijs van Otterdijk en Iris Aarts.
Zij hebben spreekuur, om de week, op de dinsdag in Sint Oedenrode Odendael en op woensdag in Schijndel.

Linda Corsten


Thomas Smits


Elles van der Heijden


Loes HulsenIris Aarts


Gijs Otterdijk


Schoenexperts

Heeft u voetklachten en/of houdingsklachten dan kunt u voor al uw schoenoplossingen bij Schoenexperts terecht en staat de aandacht voor u als cliënt voorop. Onze ervaren orthopedische schoentechnici zijn werkzaam in een breed landelijk netwerk van pedicures, podotherapeuten, huisartsen, fysiotherapeuten en medisch specialisten. Door de nauwe samenwerking met deze disciplines kunnen we snel schakelen en u de beste “moderne” voetzorg & oplossingen bieden.


Schoenexperts orthopedische schoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien ook modieus. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met Brigante schoenen. Ons doel is dat het samenstellen van uw schoen niet wordt gezien als een beperking, maar dat het eerder gezien wordt als een privilege. U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en steunzolen. U kunt de collectie hier bekijken. We hebben voor iedereen een oplossing op maat!

Fysiotherapie De Meierij Schijndel

Meer informatie vindt u op www.fysiotherapiedemeierij.nl


Podotherapie

Voetcentrum de Meierij is dé praktijk voor podotherapie in Schijndel en omgeving. Specialist bij voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Een podotherapeut behandelt cliënten met voetklachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten, zoals klachten aan de knie, heup of lage rugklachten. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan: standsafwijkingen, klachten door overbelasting sportblessures, voetproblemen bij kinderen, nagelproblematiek, afwijking van tenen, huidaandoeningen (likdoorns en eelt), voetklachten bij Diabetes Mellitus en reuma en wondbehandelingen.


Pedicure

De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij zijn specialisten op het gebied van voetzorg en zijn opgeleid om verschillende voetproblemen te behandelen. Ze zijn opgeleid om complexere aandoeningen aan de voeten te kunnen behandelen. Dit kan variëren van eeltvorming en likdoorns tot ingegroeide teennagels, schimmelnagels en andere voetgerelateerde problemen.
De uitgebreide pedicurezorg van Voetcentrum de Meierij wordt verstrekt door een team van gediplomeerde medisch pedicures, verspreid over verschillende locaties in Sint-Oedenrode, Schijndel en Son en Breugel. De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij werken nauw samen met de podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers om zelfs de meest complexe pedicure problemen de best mogelijke zorg te geven.
De pedicure kan een aanvulling zijn op de podotherapeutische verzorging, of andersom. De vaardigheden van de pedicure bieden ondersteuning aan de podotherapeutische behandeling. In specifieke gevallen kan de podotherapeut een doorlopende behandeling bij een pedicure adviseren, waardoor de cliënt minder vaak bij de podotherapeut op spreekuur hoeft te komen. Anderzijds kan het voor de pedicure mogelijk zijn hun cliënt door te verwijzingen naar een podotherapeut wanneer klachten niet verdwijnen of er complicaties ontstaan.


Voetcentrum de Meierij is een praktijk met meerdere vestigingen in Brabant. In onze praktijken werken meerdere podotherapeuten, welke verschillende specialisaties hebben. We werken vanuit onze praktijken in Sint-Oedenrode Gezondheidscentrum, Sint Oedenrode Odendael, Son en Breugel en Berghem. Met meerdere locaties van een praktijk voor podotherapie in de regio tussen Eindhoven en ‘s Hertogenbosch staat een vakkundig team voor u klaar om u te helpen.
Op de hoogte blijven? Volg Voetcentrum de Meierij op Facebook.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Er zijn in Nederland zo’n 1.000 podotherapeuten, welke bijna allen verenigd zijn in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren. De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren.