SINT
OEDENRODE


Bezoekadres Odendael Sint Oedenrode

Locatie Odendael is gevestigd op de Neulstraat 37 in Sint-Oedenrode. We zijn daar te vinden op de eerste verdieping die te bereiken is via de hoofdingang, waarna u gebruik kunt maken van de trap of lift. Hier bevind zicht de wachtruimte waar u plaats kunt nemen.
Op deze locatie wordt u geholpen door Marloes Goossens, Charlotte de Greef, Linda Corsten, Wilma van de Wetering, Elles van der Heijden of Marleen Ketelaars.
Vanuit Schoenexperts is er een samenwerking met orthopedisch schoentechnicus, Gijs van Otterdijk en Iris Aarts.
Zij hebben spreekuur, om de week, op de dinsdag in Sint Oedenrode Odendael en op woensdag in Schijndel.

Marloes Goossens


Charlotte de Greef


Linda Corsten


Wilma van de WeteringElles van der Heijden


Marleen Ketelaars


Gijs van Otterdijk


Iris Aarts


Schoenexperts

Heeft u voetklachten en/of houdingsklachten dan kunt u voor al uw schoenoplossingen bij Schoenexperts terecht en staat de aandacht voor u als cliënt voorop. Onze ervaren orthopedische schoentechnici zijn werkzaam in een breed landelijk netwerk van pedicures, podotherapeuten, huisartsen, fysiotherapeuten en medisch specialisten. Door de nauwe samenwerking met deze disciplines kunnen we snel schakelen en u de beste “moderne” voetzorg & oplossingen bieden.


Schoenexperts orthopedische schoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien ook modieus. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met Brigante schoenen. Ons doel is dat het samenstellen van uw schoen niet wordt gezien als een beperking, maar dat het eerder gezien wordt als een privilege. U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en steunzolen. U kunt de collectie hier bekijken. We hebben voor iedereen een oplossing op maat!

Odendael

Odendael is een huis met allure. Eén van de grotere huizen van BrabantZorg dat alle vormen van zorg aanbiedt. Odendael is het kloppend hart van de seniorenwereld in Sint-Oedenrode. Ruimte en licht en het materiaalgebruik zijn heel bijzonder in dit moderne huis. Het open en lichte gebouw is voorzien van een internetcafé, winkel, kapsalon, pedicure, podotherapeut, schoonheidssalon en bibliotheek. Voorzieningen die een onderdeel vormen van het aanbod met veel gezelligheid en ruime mogelijkheden. Meer informatie over Odendael vindt u op www.brabantzorg.eu


Podotherapie

Voetcentrum de Meierij is dé praktijk voor podotherapie in Sint Oedenrode en omgeving. Specialist bij voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Een podotherapeut behandelt cliënten met voetklachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten, zoals klachten aan de knie, heup of lage rugklachten. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan: standsafwijkingen, klachten door overbelasting sportblessures, voetproblemen bij kinderen, nagelproblematiek, afwijking van tenen, huidaandoeningen (likdoorns en eelt), voetklachten bij Diabetes Mellitus en reuma en wondbehandelingen.


Pedicure

De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij zijn specialisten op het gebied van voetzorg en zijn opgeleid om verschillende voetproblemen te behandelen. Ze zijn opgeleid om complexere aandoeningen aan de voeten te kunnen behandelen. Dit kan variëren van eeltvorming en likdoorns tot ingegroeide teennagels, schimmelnagels en andere voetgerelateerde problemen.
De uitgebreide pedicurezorg van Voetcentrum de Meierij wordt verstrekt door een team van gediplomeerde medisch pedicures, verspreid over verschillende locaties in Sint-Oedenrode, Schijndel en Son en Breugel. De medisch pedicures van Voetcentrum de Meierij werken nauw samen met de podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers om zelfs de meest complexe pedicure problemen de best mogelijke zorg te geven.
De pedicure kan een aanvulling zijn op de podotherapeutische verzorging, of andersom. De vaardigheden van de pedicure bieden ondersteuning aan de podotherapeutische behandeling. In specifieke gevallen kan de podotherapeut een doorlopende behandeling bij een pedicure adviseren, waardoor de cliënt minder vaak bij de podotherapeut op spreekuur hoeft te komen. Anderzijds kan het voor de pedicure mogelijk zijn hun cliënt door te verwijzingen naar een podotherapeut wanneer klachten niet verdwijnen of er complicaties ontstaan.


Voetcentrum de Meierij is een praktijk met meerdere vestigingen in Brabant. In onze praktijken werken meerdere podotherapeuten, welke verschillende specialisaties hebben. We werken vanuit onze praktijken in Berghem, Sint Oedenrode Odendael, Sint Oedenrode Gezondheidscentrum, Son en Breugel en Schijndel. Met meerdere locaties van een praktijk voor podotherapie in de regio tussen Eindhoven en ‘s Hertogenbosch staat een vakkundig team voor u klaar om u te helpen.
Op de hoogte blijven? Volg Voetcentrum de Meierij op Facebook.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Er zijn in Nederland zo’n 1.000 podotherapeuten, welke bijna allen verenigd zijn in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren. De podotherapie in Nederland ontwikkeld zich snel en er is in steeds grotere mate sprake van onderlinge samenwerking tussen podotherapeuten en andere voetzorgprofessionals. De NVvP bewaakt de eenheid en kwaliteit binnen de beroepsgroep door haar leden optimaal te faciliteren.