INFORMATIE

Voetcentrum de Meierij, dé plek voor de beste voetzorg!

zolen

Is er uit het voetonderzoek gebleken dat uw voeten podotherapeutische zolen nodig hebben om beter te kunnen functioneren?

Bouw het gebruik van de zolen rustig op indien nodig. Na ongeveer twee weken moet u de zolen de gehele dag zonder problemen kunnen dragen. De inlegzolen gaan gemiddeld anderhalf tot twee jaar mee. Een jaarlijkse controle is raadzaam, indien nodig kan er meestal meteen een aanpassing worden gedaan. U krijgt van ons na ongeveer een jaar een herinnering per e-mail of per post.

Het is van belang zorgvuldig met de zolen om te gaan om de levensduur te optimaliseren.

Haal de zolen ’s avonds uit de schoenen, zodat zowel de schoenen als de zolen kunnen ventileren. Leg zolen die vochtig zijn geworden nooit op de verwarming of in de volle zon, maar laat ze aan de lucht drogen. Ter bescherming van de inlegzool en voor opvang van transpiratie kunt u een voetenkousje om de zolen heen spannen met de naad aan de onderzijde. Vet de bovenzijde van de leren zolen één keer per twee maanden zeer licht met kleurloos schoen- of ledervet. Alle zolen kunt u met een vochtige doek afnemen.

orthese

Is er uit het voetonderzoek gebleken dat uw voeten een orthese nodig hebben om beter te kunnen functioneren?

Bouw het gebruik van de orthese met 1 à 2 uur per dag op. Dit om drukplekken en blaren te voorkomen. Na ongeveer twee weken dient u de teenorthese zonder problemen de gehele dag te kunnen dragen. De levensduur van een orthese verschilt. Factoren zoals de dikte, hardheid en functie van de orthese spelen hierbij een rol. U kunt de orthese met water en zeep voorzichtig schoonmaken. Bewaar de orthese in een bakje met talkpoeder. Dit is beter voor het behoud van het materiaal en zo is de orthese makkelijker aan te schuiven.


Ieder lichaam reageert anders op een therapie. Het komt soms voor dat de therapie niet het gewenste resultaat geeft. Hoe gaan de podotherapeuten van de Meierij hier mee om?

Samen met u kijken we of een collega behandelaar hier een aanvulling in kan zijn. Wanneer er eenmaal een therapie is ingezet, wordt er alles aan gedaan om u klachtenvrij te krijgen. Echter, afhankelijk van de klacht, kunnen we dit niet altijd realiseren. Dit zal dan door de podotherapeut met u besproken worden. Bij verhindering wordt u verzocht uiterlijk 24 uur van te voren af te zeggen. Anders zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd voor een behandeling bij u in rekening te brengen.

Feedback

De medewerkers van Voetcentrum de Meierij doen er alles aan om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u een tip, klacht of bent u juist tevreden? Laat het ons weten.

 

Locaties Voetcentrum De Meierij


Sint Oedenrode


Borchmolendijk 1
5492 AJ
Sint Oedenrode
Sint Oedenrode


Neulstraat 37
5492 DC
Sint Oedenrode


Son en Breugel


Van Gentlaan 12a
5694 SC
Son en Breugel
​Berghem


Molenweg 2b
5351 EV
Berghem


​Schijndel


Bunderstraat 22
5481 KD
Schijndel
AFSPRAAK MAKEN?


Neem voor een afspraak contact op met Voetcentrum de Meierij op telefoonnummer (0413) 470058, via whatsapp 06 20146149 of via e‑mail


Maak afspraak